2016. október 17., hétfő

Ősz van, mécseseket begyújtani !



Ősz van megint.
Igen, ha akarjuk, ha nem, már ritkán süt a nap, nincs meleg, fázik a kert is, mi is behúzódunk a szobába, jobban esik ilyenkor egy teával, meg egy jó könyvvel bekuckózni a kanapén.
Kb így :)
Vagy inkább egy őszi kávéval?

Nekem egész évben nagy kedvenceim a mécsesek, illatgyertyák és füstölők égetése, de ilyenkor szinte létszükségletté válik. Nagyon sok mécsestartóm van, mindig az alkalom, a hangulatom, vagy az évszak szerint választok belőlük, hogy éppen melyik legyen az aktuális. De sokszor használok ilyen kis gyorsan készíthetőeket is, mint amit mutatok, nekem nagyon tetszik, szép hangulatos.
Az alapötlet a Kertvarázs magazinból való.

Őszi mécses: Egy szebb formájú befőttes üvegre szép, színes faleveleket ragasztunk, pl. ragasztópisztollyal , elég 1-1 pötty. Az üveg nyakára kössünk rafiaszálat, spárgát,vagy színben illő szalagot, vagy köthetünk hozzá egy ágacska csipkebogyót is, vagy apró tobozt. Beletesszük a mécsest (vagy gyertyát) és gyönyörködünk a szép színes fényében. Kertbe is tehetünk néhányat, a bejárat mellé vagy az ablakba, de persze a szobába is vigyünk , nagyon jól mutat. Ha a levelek a szobában kezdenek bepöndörödni, meg lehet nedvesíteni, és az üvegre simítani. Ha végképp elszáradnak, nem nagy ügy a csere. Másik verzió, ha kicsit préselünk a leveleken, egy napig elég, nem kell teljesen megszáradnia. Majd az üvegre ragasztjuk, és átkenjük átlátszó lakkal, így tartósabb lesz, és nem kell cserélni a leveleket.A lakkozást legjobb két rétegben felvinni.
További variációk a témára:


Természetesen, mint minden égő dísznél, itt is vigyázni kell, nehogy valami meggyulladjon tőle.
Hangulatkeltés dísztökökkel,bogyókkal, levelekkel:

Még egy őszi ablak, mindenféle termésekkel


Azután , kettőt pislogunk, és itt is lesz a Halloween, jöhetnek a töklámpások, denevérek,pókok, meg a boszorkányok, természetesen seprűn lovagolva.
Tessék, neki is lehet kezdeni, pl. ennek a kis egyszerű töklámpásnak:

                                                              Happy 👻🕷🕸🎃Halloween!








2 megjegyzés:

  1. Nekem az ősz a kedvenc évszakom.

    VálaszTörlés
  2. Van benne is sok szépség, csak észre kell venni. Gyönyörűek a színek, és jó amikor olyan friss-nedves, tiszta a levegő, akkor szeretek sétálni. De nekem a meleg hiányzik :)

    VálaszTörlés