2013. október 16., szerda

Moxie Girlz

Moxie-lányok. Nem nagyon hasonlítanak a megszokott barbie babákhoz, sőt, eléggé mások.
Ők az MGA babái, és tudatosan alakították őket más formára,eltérőre a barbiktól: nagyobb a fejük, testük kicsi és vékonyka,szemük és sminkjük is eltúlzott- mint a Bratz babáké.
 Egy reklámszöveg róluk:"Ismerd meg a Moxie Girl-öket, név szerint: Lexa, Avery, Sophina és Bria. Magabiztosak, pozitívak, bátrak és energikusak.
Egy Moxie Girlz bármit megtehet! "

Nálunk kevéssé ismert és elterjedt ez a baba, de máshol nagyon népszerű, a klasszikus barbinál jóval többet adnak el belőlük.
Eredetileg négy babát lehetett kapni: Lexa, Avery,Sophina és Bria.


Rengeteg féle kiadása van, kapható pizsamás, sportoló, téli szőrmés ruhás, nyári, fürdőruhás,van autója, háza,ezerféle ruhakészlet hozzá, szóval minden, amit csak el lehet képzelni.
Van egy olyan baba, akinek festhető és hosszabbítható a haja. Van akinek a ruhája színezhető, mint a MH festős cuccok. Van olyan is, mint a Swappin style barbie, cserélhető fejű.
Már kistesója is van, mint a barbinak.Láttam már Hallovin verziót, meg Rapunzelt is, nem is folytatom, mindenféle van belőle! Ki ne felejtsem, természetesen fiúk is vannak :) Moxie Boyz.






Nálunk még csak mostanában kezd itt-ott megjelenni a boltokban.
Sajnálatosan , keleten készült belőle(is) egy rettenet ócska utánzat, ezeket már láttam több boltban is, iszonyat rondák szegények, és a dobozra szépen rá van persze írva a nevük, de így:Maxie girlz, (a-val )......Vigyázat, kerülendő, nagy ívben!!
Nagy kár, mert aki véletlenül egy ilyen babát vesz meg "Moxie"-ként, az nem fogja megtudni, milyen szépek, és minőségiek az MGA eredeti babái.
Nekem egy MoxieGirlz babám van, a fekete hajú, zöld szemű Lexa.


A tarkóján ott van a MGA jelzése. A hátán egy kisregény, és sorszám.



 
Egy piacon akadtam rá, rémes állapotban volt, de nevetséges összegért jött velem. A haja egy ökölnyi méretű kócgombóc volt. Már jópár barbihajat bogoztam, javítottam,simítottam,stb, de erről azt gondoltam:vagy rövidre kell nyírnom, és akkor lesz egy rövidhajú babám is, vagy kopaszra, és kap egy parókát.Már nem gond ez sem, csináltam néhányat.

Nagyon sajnálom, hogy nem fényképeztem le , akkor látnátok, hogy milyen volt,és milyen lett. A minőségét mutatja nagyon jól az, hogy a reménytelen kócból , igaz hogy több napig tartó vacakolással, de végül szép, fényes,fésülhető hajat sikerült varázsolnom.Egy barbie-hajjal még megközelíteni sem lehetne ilyen eredményt.
A kóc, már majdnem teljesen kibontva, ekkor kaptam észbe, hogy fényképezni is kellene.
 A hajmennyiségek összehasonlítása:Tristen,Barbie,Lexa
Megfürödve,kibontott hajjal, illatosan :) nagyon sok munka árán :)
 Felöltözve.Ezt a kis ruhát a MonsterHigh Frenkinek kötöttem, Lexának picit rövid.
A haját kibontás után először befontam,8 fonatba.Volt rajta mindenféle szer,állományjavító :) és napokig így volt.Azután mertem újra kibontani, és átfésülni.



Nagyon tetszik még nekem a kis Lexa cipőkéje, egy aranyos kis pink tornacipője van, ez a Bratz babákhoz hasonlóab bokánál lehúzható, így az öltöztetése egyszerű.
Következik majd a másik két Moxie lányzó is.

5 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy ide mennyi baba nem jut be, miközben kint komoly kis birodalmuk van. :( A Moxie picurokban egy dolog van, ami nem tetszik: a bokacserés cipő. Komolyan, ettől a falnak tudnék menni: a nagylányom kisebb korában kapott egy bokacserés babát, és utána persze a Barbie lábát is próbálta bokából leszedni. Rossz emlék. :)

    VálaszTörlés
  2. Néha megjelenik a vaterán egy-két Moxie, vagy annak látszó baba. Külsőre tényleg nem látszik a különbség. Egy Rapunzelt én is elfogadnék. Micsoda haja van, mit használsz a kifésüléshez? Én néha ollót:-)

    VálaszTörlés
  3. Ollóra még nem volt szükségem szerencsére, de türelemre annál inkább.
    Amúgy látni a különbséget, elsősorban a testén meg a haján.Az egész silányabb sokkal.

    VálaszTörlés
  4. Képzeld annyira megtetszett a bejegyzésed alapján a Moxie baba, hogy vettem egy Sophinát! Ma érkezett, és csodaszép! Köszi a tippet.

    VálaszTörlés
  5. Szívesen! :)) Örülök, hogy neked is tetszenek. A tieidnek is olyan jó minőségű, és rengeteg a haja? Ott vetted, amit átküldtem linket?

    VálaszTörlés