2014. augusztus 26., kedd

Saját kezűleg-egérke leírása


Egérkék sajátkezűleg

Ezek az egérkék cicajátéknak készültek, de szerintem bármelyik kisgyerek is örülne nekik :)Az upcycling jegyében, tehát valami meglévő átalakítása másvalamivé, itt pl. férfi ruha pet-játékká.
Próbáljátok ki, nagyon aranyosak, és nem nehéz!


Az egérkék  szinte bármilyen kis maradék anyagból megvarrhatók, lényeg, hogy az ne legyen túl vékony . Ha cicajáték lesz, akkor legalább egy kis ideig bírnia kell a karmocskákat :)
Fokozhatjuk a hatást, ha a farkincájára egy kicsi csengőt is kötünk.
Belsejébe műszálas tömőanyag kerül, és ha még némi macska menta is, annál nagyobb sikere lesz.
Ha kicsi gyereknek szánjuk, akkor a szemeket hímzéssel kell csinálni, mert a kisbabák szeretik leszerelni a gyöngyöt, és az balesetveszélyes is lehet!

Lássuk, hogyan készül.
*   Amire szükség lesz:
Kevés anyagdarab mint például szövet, gyapjú , pamutvászon, kordbársony, stb
Varrógép vagy tű-cérna, ha kézzel varrod
töltet, műszálas tömőanyag, flíz
hímző fonal
hímző
egér sablon papírból kivágva


 *1. Vágd ki az egérke darabjainak mintáját papírból. A hasa készülhet eltérő színűből is, de lehet egyszínű is az egész. Ki kell szabnod egy alsó (has)darabot és két oldalat.Az oldalak szabásánál vigyázz, hogy a mintát fordítva tedd az anyagra a második fél kiszabásához(nézd a képet) Farkincát lehet textilcsíkból, vagy akár többszálasan sodrott vastagabb fonalból is csinálni. A füleket is duplán szabd ki.

ld104737_0310_mouse1.jpg

 *2.  Fordítsd az oldalrészeket színt a színhez, és varrd össze. Utána a hasát varrd az oldalához körben, de hagyj ki egy kis nyílást, amin keresztül ki tudod majd fordítani és  kitömni.

  1. ld104737_0310_mouse3.jpg 
    *3.  Fordítsd ki az egérkét, és tömd ki.A nyílást varrd be, és a farkincáját is most varrd a helyére, köss egy csomót a farka végére, vagy egy kis csengőt :)
     ld104737_0310_mouse4.jpg


    *4.  A füleket hajtsd félbe, és apró öltésekkel varrd a fej oldalára. Végül hímezz szemeket és orrot az egérkének.Én bajuszt is csináltam az enyémeknek :)

    ld104737_0310_mouse5.jpg
KÉSZ! :)






Ötlet by Martha Stewart, Upcycled Pet Projects .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése