2014. október 27., hétfő

Őszi hangulat, ötletekkel

 

Őszi hangulat

 
     Ősz van. Kénytelen vagyok elismerni, nagy nehezen, és bánatosan  de elhiszem.
Reggel utálatos nyirkos, hideg a kert. A lakásban még mezítláb lehetek, de sajnos az utcára már muszáj zoknit, cipőt húzni. Nemsokára félórás öltözködés után lehet csak kimenni a házból, ezer réteg ruhában.
      Esténként a kanapén ülve, ha olvasok vagy tv-t nézek, mindenféle módokon keltem a meleg hangulatot. Van egy kis polár takaróm, a lábamra terítem. A kisasztalon meleg tea, mécsesek, finom illatos füstölő, a sólámpák is égnek, hangulatos nagyon.
     Ehhez kapcsolódó cikket találtam, őszi dekorációkat és mécsest készíthettek, idemásolom, hogyan.

Tök dekoráció
Ebben az időszakban sok zöldségesnél kapható a faragásra is alkalmas tök, amely szép kerek formájáról híres. Vásároljunk egy kisebb méretű tököt, és egy csokor őszi virágot, majd a rövidre vágott virágszárakat egyesével szúrjuk bele a tökbe. Ha túl kemény a tök héja, egy éles késsel vágjuk meg egy kicsit a tök felületét, így könnyen bele tudjuk a virágokat szúrni a tök húsába.Őszi mécses
Nekem ez a kedvencem, holnap meg is csinálom!
Mindössze egy szép befőttes üvegre, és néhány falevélre lesz szükségünk ehhez a szép őszi mécseshez.
A befőttes üveg belsejébe helyezzünk el egy megfelelő méretű és színű gyertyát. Szedjünk a kertből szép színes faleveleket, majd ezeket ragasszuk fel az üveg külső felületére. Végül az üveg felső részét kössük át egy natúr színű rafiával, vagy ha ez nincs egy kötöző spárgával.

 


 Még egy mécses ötlet:

Őszi falevelek
Szerezzünk be egy szép magas üveg vázát, majd ebbe helyezzünk el egy fehér, vagy vanília színű vastag gyertyát. A vázát helyezzük rá egy tányérra, vagy bármilyen tartóra. Szedjünk a természetben színes szép formájú faleveleket, majd ezeket egy ragasztópisztoly segítségével illesszük össze, úgy hogy egy szép koszorúformát kapjunk.
 A levél koszorút helyezzük el az üvegváza köré, majd hideg őszi estéken gyújtsuk meg a gyertyát. Tovább fokozhatjuk a hatást, ha néhány szép kisebb méretű faágat, és őszi termést is teszünk a dekorációba, pl. gesztenyét.


 

 Ezeket a mécseseket akár kint a szabadban, akár bent a lakásban is tudjuk használni, de ne felejtsük el, hogy az égő gyertyát soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, hiszen tűzveszélyes lehet.

Remélem, nektek is tetszenek, és ötleteket adtak :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése